Drago nam je da Vam možemo predstaviti našu tvrtku. Na stranicama koje slijede upoznat ćemo Vas s našom poviješću, našim ciljevima, našim pristupom poslu te našim proizvodima.

STRATEŠKI CILJEVI

ELKA je vodeća tvrtka za proizvodnju kabela na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Strateški je cilj ELKE zadržati vodeću ulogu na navedenim tržištima, te proširiti poslovanje, osobito na zapadna i nova tržišta. Stalan dinamičan rast jest i bit će posljedica učinkovita usmjerenja naših aktivnosti prema željama kupaca, te očekivanju vlasnika i radnika.

Vizija ELKE je ostati kabelska tvrtka s interesom za vertikalno i horizontalno širenje, a s ciljem povećanja konkurentnosti. Vizija, strategija i ciljevi zasnivaju se na našim vrijednostima i uvjerenjima: kvaliteta, inženjering, servis, fleksibilnost, etika te usmjerenje prema cilju i rezultatu.

TRADICIJA

“ELKA” je znak kvalitete, stručnosti i poslovne osposobljenosti najvećega proizvođača električnih kabela u ovom dijelu Europe. Naše uspješno poslovanje stvorilo je ugled i tradiciju tvrtke koja je osnovana u Zagrebu 1927. godine. Već više od 90 godina ustrajno stvaramo nove i kvalitetne proizvode, širimo tržište i pronalazimo nove partnere.

Na našu uspješnu prilagodbu zahtjevima tržišta i kupaca presudno je utjecalo opredjeljenje za aktivno istraživanje i razvoj, te ulaganje u nove kapacitete i u modernizaciju postojećih.

Od osnovne proizvodnje vodova i kabela ELKA je proširivala djelokrug rada prema proizvodnji novih tipova kabela: telekomunikacijskih, svjetlovodnih, zaštitne užadi sa svjetlovodnim vlaknima, teško gorivih i bezhalogenih brodskih kabela, kabela za petrokemijsku industriju i drugih.