U organizaciji vodećih studentskih udruga AIESEC, BEST I SSFER 21. i 22. ožujka u prostoru Studentskog Centra u Zagrebu održan je Sajam poslova i karijera popularno nazvan SPIKa.

Rektorica zagrebačkog sveučilišta svečano je otvorila Sajam te izrazila zadovoljstvo što je zajednički rad vodećih studentskih udruga rezultirao organizacijom ovakvog sajma koji će uvelike olakšati studentima ulazak na tržište rada.

Sajam je nastao ujedinjavanjem dva najveća projekta na zagrebačkom sveučilištu koji su se do ove godine održavali pod imenima Career Day i Job Fair.

Studenti su se mogli upoznati s trendovima na tržištu rada te doznati više o vodećim tvrtkama koje trebaju kvalitetne, visoko školovane stručnjake, dok je za poslodavce to bila prilika da se predstave mladim i ambicioznim ljudima koji će uskoro krenuti u potragu za radnim mjestima.

Elka kabeli koji već tradicionalno sudjeluju na sajmu Job Fair, ove godine nastavili su tradiciju na Sajmu poslova i karijera gdje su u izravnom kontaktu sa studentima predstavili svoje proizvode i detaljnije ih upoznali s mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere.

Studenti koji su posjetili Elkin štand informirali su se o plaćama, o tome traže li se trenutno novi zaposlenici, o mogućnostima daljnjeg obrazovanja, obavljanja stručne prakse te honorarnog rada.

Neki od njih (uglavnom studenti sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva) pokazali su iznimno zanimanje za Elku i kabelsku industriju općenito.

Sajam je od 21. do 22. ožujka posjetilo više od 12 tisuća studenata sa gotovo svih fakulteta.

Pored Elka kabela, Sajam poslova i karijera okupio je i druga važna imena hrvatske gospodarske scene kao što su Agrokor, Dalekovod, Ericsson, Janaf, Končar, PBZ, Siemens, T-Com, T-Mobile, Vip i drugi.

Petnaestak tvrtki održalo je i jednosatne prezentacije na kojima su se detaljnije predstavili potencijalnim kadrovima.