Povodom 80. obljetnice Elke, na kratkoj press konferenciji, kojoj su nazočili i predstavnici tvrtki-partnera Elke, uz vrijednu donaciju informatičke opreme u vrijednosti od 350.000 kuna, objavljeni su i financijski rezultati za prvih 9 mjeseci Najstarija hrvatska tvornica kabela, prvih devet mjeseci završila je sa 20 postotnim povećanjem ukupnih prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine, odnosno s 502 milijuna kuna, dok je dobit od 10 milijuna kuna udvostručena.
Do kraja godine Elka će ostvariti ukupno 645 milijuna kuna prihoda te na inozemna tržišta izvesti robu u vrijednosti  od 42 milijuna eura.

„Iznimno smo zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima koji slijede zacrtane ciljeve zadane na početku godine. Broj Elkinih klijenata iz dana u dan sve je brojniji, a širokim asortimanom proizvoda nastojimo odgovoriti potrebama najzahtjevnijih kupaca.» – izjavio je predsjednik Uprave Elke, gospodin Darko Belić.

Predsjednik Uprave također najavljuje daljnji rast te povećanje tržišnog udjela na domaćem i inozemnom tržištu, izgradnju moderne tvornice s većim kapacitetom, primjenu suvremenih materijala, usvajanje novih tehnoloških dostignuća u proizvodnji kao i transformaciju tvrtke iz društva s ograničenom odgovornošću u dioničko društvo.