Povodom Dana Grada Zagreba u Staroj gradskoj vijećnici na svečanoj sjednici Gradske skupštine i Gradskog poglavarstva uručene su nagrade Grada Zagreba.

Osam stručnih skupina skupštinskog odbora za javna priznanja razmatralo je ukupno 159 prijedloga pristiglih na natječaj te odabralo 15 dobitnika nagrada. Tvrtka ELKA kabeli d.o.o. osvojila je priznanje za svoj visoko kvalitetni rad u kategoriji promicanja gospodarstva.

“Iznimna mi je čast što je Grad Zagreb prepoznao Elku kao pouzdanog i kvalitetnog partnera koji već 80 godina pruža čvrsti oslonac gospodarskom razvoju našeg glavnog Grada. Ova nagrada je veliko priznanje, ali i golema odgovornost koja nas obvezuje da u budućnosti s još većim entuzijazmom i zalaganjem razvijamo kompaniju te pružimo potporu razvojnim projektima Grada kako bi zajedničkim snagama podigli kvalitetu života građanima Zagreba” istaknuo je Darko Belić, direktor ELKA kabela d.o.o.

Valja napomenuti kako su u Gradu Zagrebu Elkini kabeli korišteni pri izgradnji i obnovi elektroenergetske mreže i javne rasvjete na brojnim gradskim prometnicama, te signalizaciji prilikom izgradnje i rekonstrukcije Ljubljanske i Slavonske avenije. Elkini kabeli primijenjeni su pri izgradnji Jankomirskog i Domovinskog mosta, autoceste prema Sisku, izgradnji kompletne infrastrukture POS-ovih stanova, shopping centara Importanne Centar, Importanne Galleria, King Cross, City Center One i Avenue Mall te prilaznih prometnica. Elkini kabeli koriste se i za kompletno napajanje mreže zagrebačkih tramvajskih linija. 2004. godine, Elkinim kabelima osvijetljena je skijaška staza na Sljemenu povodom utrke Svjetskog kupa „Snježna kraljica“ dok je 2005. godine osvijetljen okoliš jezera Bundek. Kabeli Elke korišteni su u izgradnji podzemne garaže i prometnica na Kvaternikovom trgu dok su niskonaponski i srednjenaponski energetski kabeli ugrađeni u nova postrojenja 110 kV TS Podsused i 110 kV TS Savica te TS Resnik i Rakitje.

Također, Elkini proizvodi korišteni su za elektrifikaciju svih hrvatskih gradova, kao i za električno napajanje otoka, elektrifikaciju brojnih hrvatskih državnih cesta i autocesta, tunela, mostova i aerodroma, izgradnju i obnovu energetskih postrojenja, termoelektrana, naftnih bušotina i rafinerija.