‘Sutra počinje danas’ bio je moto ovogodišnjeg, šestog po redu, JobFaira, na kojemu su studentima tehnologije i mladim inženjerima predstavljeni trendovi na domaćem tržištu rada. Budućim posloprimcima predstavilo se tridesetak uspješnih i perspektivnih tehnoloških, ali i drugih tvrtki koje su svjesne potrebe za zapošljavanjem mladih, visokoobrazovanih stručnjaka iz svih područja tehnologije.

Elka kabeli i ove su godine na JobFairu u izravnu kontaktu sa studentima predstavili svoje proizvode i detaljnije ih upoznali s mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere.

Sajam je od 9. do 10 svibnja posjetilo oko dvije tisuće studenata, uglavnom tehničkog usmjerenja, i to s fakulteta elektrotehnike i računarstva, strojarstva i slično. Pored Elka kabela, JobFair je okupio i druga značajna imena hrvatske gospodarske scene kao što su Dalekovod grupa, Ericsson Nikola Tesla, Siemens, T-Hrvatski Telekom, T-Mobile Hrvatska, Institut Ruđer Bošković, Končar-Elektroindustrija, IN2, b4b, Podravka.

Petnaestak tvrtki održalo je i jednosatne prezentacije na kojima su se detaljno predstavili potencijalnim kadrovima. Organizatori JobFaira su BEST, organizacija koja okuplja visoko motivirane studente tehnologije iz cijele Europe, e-STUDENT, studentska udruga osnovana s ciljem povezivanja najboljih studenata Sveučilišta u Zagrebu i najboljih poduzeća koja posluju u Republici Hrvatskoj, te Savez studenata FER-a (SSFER), neprofitna, izvanstranačka studentska udruga pri Ministarstvu znanosti i tehnologije. U sklopu SSFER-a djeluje KSET, Klub studenata elektrotehnike, koji već 29 godina kvalitetno ispunjava slobodno vrijeme studenata putem različitih projekata.