Vodeći tehnološki sajam u svijetu – Hannover Messe, održan je od 16. – 20. travnja. Budući da je ovaj sajam od izuzetnog značaja za njemačko gospodarstvo otvorila ga je njemačka kancelarka Angela Merkel zajedno sa turskim premijerom Recepom Tayyipom Erdoganom koji je predstavljao zemlju partnera.

Na sajmu su prikazani najnoviji tržišni trendovi energetske tehnologije, industrijske automatizacije, prijenosa energije i njene uštede, uspostavljanje dobre ravnoteže između rasta – prosperiteta i zaštite klime.

Hannover Messe ubrzava proces transfera tehnologije time što povezuje industriju s novim idejama. Na sajmu je izlagalo 6400 izlagača iz 69 zemalja svijeta, od čega najviše iz Njemačke, Italije, Kine i Turske. Ove je godine zabilježena rekordna posjeta od preko 230 000 posjetitelja što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na prošlu godine, a uz domaće posjetitelje, bili su tu još i posjetitelji iz Indije, Nizozemske, Turske, Švedske, Danske, Italije i mnogi drugi.

Od poznatijih kabelskih proizvođača na sajmu su izlagali: Nexans, Lapp kabel, Helukabel, NKT, Tumka…

Što se tiče Elkinog asortimana najviše interesa iskazano je za srednjenaponske i 1 kV kabele, telefonske i optičke, kabele za liftove, te kabele sa halogen-free plaštevima. Posjet našem štandu je bio izniman, te na temelju toga očekujemo i konkretne upite odnosno potencijalne narudžbe. Na štandu smo ugostili i neke od naših starih kupaca kao što su Althoff iz Hagena, K-Box iz Mađarske, Powermite iz Južne Afrike i druge.

Završetkom ovogodišnjeg sajma, odmah su započele i pripreme za slijedeći Hannover Messe 2008 koji će se održavati od 21. – 25. travnja a za koji se očekuje još veći broj izlagača i posjetitelja.