Krajem rujna naša tvrtka nastupila je na sajmu proizvođača brodske opreme u njemačkom lučkom gradu Hamburgu. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske brodogradnje Jadranbrod, u okviru zajedničkog izložbenog prostora osim Elke nastupili su: Končar, Uljanik TES, Adriadizel, Ventilator, TTK i Felis, te hrvatska brodogradilišta: Trogir, 3. Maj, Brodosplit i Uljanik.

– Na sajmu se okupilo oko 1500 izlagača iz više od 50 zemalja, a najviše iz Njemačke, Engleske i Nizozemske. U grupi brodskih kabela konkurencija je u velikom broju bila prisutna na sajmu (Nexans, Leoni, Batt cables, Prysmian).

– Ostvareni su kontakti sa brojnim poduzećima i brodogradilištima iz cijele Europe. Treba istaknuti dobre poslovne odnose s nekim ruskim brodogradilištima, koje je Elka prijašnjih godina opskrbljivala preko našeg brodogradilišta 3. Maj, kao što su Vyborg Shipyard i Admirality Shipyard. Suradnja hrvatskih proizvođača i ruskih brodogradilišta je u laganom porastu, a mišljenja smo da naša tvrtka može osigurati plasman svojih proizvoda uz primjenu novih konstrukcijsko – tehnoloških rješenja.
– Osim dobrih poslovnih kontakata u području
brodske opreme vrijedi spomenuti i zadovoljstvo ostvarenim kontaktima i naznakama buduće suradnje u drugim područjima našeg asortimana, poput čelične užadi, za koju su interes iskazale tvrtke iz Turske i Grčke.

– Možemo zaključiti da je nastup i prezentacija Elke na ovome sajmu bila od velike važnosti za našu tvrtku te možemo izraziti zadovoljstvo ostvarenim kontaktima koji bi trebali dovesti do buduće suradnje i poslovnih rezultata.