Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić sa suradnicima posjetio je našu tvornicu 23. ožujka 2007.

Predsjednik Uprave ELKA kabeli d.o.o. Darko Belić sa članovima uprave te članovi nadzornog odbora dr. Franjo Gregurić, Dušan Sekulić i Miljenko Hacek upoznali su Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića sa poslovanjem tvrtke i razvojnim planovima.

Nakon obilaska pogona Predsjednik Mesić prisustvovao je potpisivanju ugovora o isporuci kabela u 2007. godini u vrijednosti od 13,5 milijuna eura sa našim najvećim izvoznim kupcem Eland Cables.

Potpisivanjem ovog ugovora nastavlja se izuzetna poslovna suradnja u dijelu izvoza posebnih kabela za potrebe britanskih željeznica te ostalih korisnika Elkinih proizvoda na tržištu Velike Britanije.

ELAND CABLES je tvrtka sa sjedištem u Londonu i vodeći je distributer kabela na tržištu Velike Britanije.

Suradnja sa Elkom započela je još 1992. godine, a svoj je zamah doživjela nakon 2000. godine kada su Elkini kabeli službeno certficirani od strane Railtrack-a i National Grid-a, kompanija za održavanje željezničke mreže i distribuciju energije.

Tijekom 15 godina partnerskog odnosa širio se proizvodni program i osvajalo kabelsko tržište Velike Britanije. Elka je do sada preko Eland Cables isporučila kabele za mnoge značajne objekte i projekte u Velikoj Britaniji: signalne i energetske željezničke kabele u vrijednosti 10 milijuna eura za modernizaciju željeznica zapadne i južne regije, specijalni kabel za Airbus 310, kabele za energetsko napajanje na svim londonskim aerodromima uključujući Heatrow i Gatwick, te kabel specijalno konstruiran za osvjetljenje robne kuće Harrods.

Gospodin Phillip Brown, direktor Eland Cables i ujedno većinski vlasnik tvrtke naglasio je kako je vrlo zadovoljan dosadašnjom suradnjom : “Elka je prvorazredni ambasador Hrvatske sa visokokvalitetnom uslugom i proizvodima koji jamče nastavak uspješne suradnje.”