Na najvećem sajmu energetike na Srednjem istoku, koji se od 5. do 8. veljače održao u Dubaiju, nastupilo je 800 izlagača iz 51 zemlje. Uz izlaganje vodećih industrijskih imena iz Europe i Sjeverne Amerike po prvi put sudjelovali su i izlagači iz Brazila, Poljske, Argentine i Bangladeša.

Organizatori su iznijeli podatak da je već na kraju drugog dana sajma broj posjetitelja porastao 12 posto u odnosu na 2005. što jasno ukazuje na važnost tog događanja za regionalnu industriju. Također su istaknuli da je riječ o jednom od pet najvećih sajmova energetike u svijetu.

Elka kabeli su se po drugi put za redom, uz tvrtku Končar, Elektrokontakt i Metalprodukt, predstavili u sklopu nacionalnog izložbenog prostora u organizaciji Komore Zagreb.

Ovakvo događanje nisu mogle propustiti niti kabelske tvrtke ABB, Aristoncavi, Batt Cables, Helukabel, Nexans i NKT Cables.

Izlagači su ocijenili kako je to bila odlična prilika za ostvarenje poslovnih kontakata na tržištu koje je izuzetno veliki potrošač energetske opreme.

Nedavne procjene Svjetskog vijeća za energiju pokazale su da će se u slijedećih šest godina potrošiti 57 milijardi dolara u srednje-istočnoj i sjeverno-afričkoj regiji samo na instaliranje novih kapaciteta.