U organizaciji Agencije za promicanje izvoza i Veleposlanstva Republike Hrvatske  u  Albaniji, 23.02.2007  ostvaren je susret Hrvatskih proizvođača kabela i ostalih elektro materijala sa albanskim firmama, potencijalnim kupcima. Prvo smo posjetili Albansku agenciju za promicanje izvoza gdje smo dobili osnovne informacije o Albanskoj privredi, o razvojnim planovima i perspektivama, a nakon toga je bio susret u našem Veleposlanstvu gdje smo dobili malo izravnije viđenje istih zbivanja što nam je upotpunilo sliku o mogućnostima koje se pružaju na ovom tržištu.

    Nakon toga posjetili smo KESH- albansku elektroprivredu – gdje smo mogli prezentirati naš proizvodni program i kvalitetu koju nudimo, a generalni direktor gosp. A. Beli nas je upoznao sa njihovim tenderskim procedurama i pokazao interes za našim proizvodima.

Organizirani su bili susreti i sa najvećim trgovcem elektro materijalima –A Bi Esse-  i najvećim montažerom – izvođačem – En BI- u Tirani gdje smo saznali da njihova iskustva upućuju na Talijanske, Grčke a sve više i  na  Turske, Makedonske i Bugarske proizvođače. Vjerujemo da smo isprovocirali njihovo interesiranje za našim programom nakon  prezentacije kvalitete i asortimanskog bogatstva naše ponude.

Albansko tržište je infrastrukturno vrlo slabo razvijeno, a već se danas osjeća agresivni razvoj u svim domenama. Potreba za kabelima je velika i svakim će danom biti sve veća, a prostor za nastup je moguć osobito ako se uzme u obzir da nemaju domaću proizvodnju. Elka je do sada na Albanskom tržištu bila prisutna indirektno malo preko Hrvatskih i simbolično preko Makedonskih izvođača poslova, što kao pristup tržištu nećemo napustiti, međutim smatramo da je ova posjeta napravljena u pravo vrijeme i da je zadnji čas da zauzmemo pozicije za značajnije direktno učešće Elke na ovom tržištu kabela.