Drago nam je da Vam možemo predstaviti našu tvrtku. Na stranicama koje slijede upoznat ćemo Vas s našom poviješću, našim ciljevima, našim pristupom poslu te našim proizvodima.

ELKA d.o.o.

Društvo ELKA kabeli d.o.o. osnovano je potkraj 2003. godine Odlukom Nadzornog odbora ELKE d.d. kao tvrtka kćer u 100-postotnom vlasništvu ELKE d.d.. S poslovanjem je počelo 1. siječnja 2004. godine, što je i potvrđeno Odlukom Skupštine ELKE d.d. iz veljače 2004. godine. Odlukom Skupštine ELKE d.d. u društvo su preneseni cjelokupno kabelsko poslovanje ELKE d.d. i imovina vezana uz proizvodnju kabela. Samim time ELKA kabeli d.o.o. smatraju se gospodarskim sljednikom ELKE d.d. koji će nastojati nastaviti dugogodišnju tradiciju kabelskog poslovanja.

Nakon međunarodnog natječaja odlukom Skupštine ELKE d.d., potkraj svibnja 2004. godine, odobren je Ugovor o prodaji i prijenosu poslovnog udjela u društvu ELKA kabeli d.o.o. društvu EPM Usluge d.o.o.

EPM Usluge d.o.o., društvo u većinskom vlasništvu sadašnjeg menadžmenta ELKA kabela d.o.o., odobrenjem Ugovora o prodaji i prijenosu poslovnog udjela, postalo je jedinim vlasnikom ELKA kabela d.o.o.

Danas ELKA d.o.o. ima ukupno 285 zaposlenih. Godišnji kapaciteti omogućuju nam proizvodnju 25.000 tona gotovih proizvoda. ELKA već više od 90 godina kreira nove razvojne programe i ostvaruje uspješan plasman ne samo u zemlji nego i u inozemstvu. Nastupa na uglednim sajmovima diljem svijeta, pobuđuje pozornost i ostvaruje brojne uspješne partnerske odnose. Sve to zahvaljujući iskusnim i visokoobrazovanim stručnjacima, te ulaganju u nove kapacitete i u modernizaciju postojećih.