Nordijski dani u Hrvatskoj, konferencijski sajam kojeg po peti put zaredom organiziraju Nordijska gospodarska komora te veleposlanstva Danske, Islanda i Norveške, ove se godine održao 24. i 25. studenog na Zagrebačkom velesajmu.

Tema ovogodišnjeg sajma bila je “Energetska učinkovitost i okoliš”, a cilj je bio okupiti nordijske, hrvatske i regionalne tvrtke i organizacije iz sektora energije i okoliša, uspostaviti poslovne kontakte, otvoriti vrata novim ulaganjima, potaknuti izmjenu znanja i iskustava te predstaviti nove tehnologije i proizvode na ovom području. Posebna pažnja posvetila se tradicionalnim i obnovljivim izvorima energije, zbrinjavanju otpada i otpadnih voda, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.

Nordijski dani u Hrvatskoj su jedinstveni poslovni koncept, koji objedinjuje poslovne sastanke, seminare, radionice, stručne izlete, “brze sastanke” (speed meetings), te spaja potencijalne poslodavce sa stručnjacima iz sektora energije i okoliša u Hrvatskoj i regiji.

Elka kabeli su po prvi put sudjelovali na ovome događaju, a prema riječima našeg predstavnika, pomoćnika Komercijalnog direktora Jose Lucića, naš interes bio je usmjeren na područje „Obnovljivi izvori energije – iskorištavanje snage vjetra“, obzirom da u Hrvatskoj postoji ambiciozan plan podizanja vjetroelektrana za čiju je izgradnju potrebno osigurati značajne količine niskonaponskih i srednjenaponskih kabela.