“Skopje fair” Tehnoma održan je od 23.10 – 27.10 2007 godine na 25 000 kvadratnih metara od kojih je 16 000 natkriveno i raspoređeno na 6 izložbenih hala smještenih u  Skopju. Ovo je najveći sajam ove vrste na području Makedonije specijaliziran za tehniku, a posebno baziran na elektro industriji. Sajam je prezentirao proizvode i usluge za nešto više od  50 000 posjetitelja. Sudjelovalo je preko 300 izlagača i suizlagača iz dvadesetak zemalja, a zemlja gost na sajmu bila je Grčka.

Elka kabeli su se ove godine premijerno predstavili tržištu Makedonije gdje je iskazan veliki interes za proizvode iz našeg proizvodnog programa. Nastup na sajmu ostvaren je u organizaciji HGK te je na zajedničkom štandu nastupilo još nekoliko hrvatskih  tvrtki.

Makedonija za Elku predstavlja novije tržište gdje bi svojom prisutnošću željeli potvrditi status uspješne tvrtke u regiji.
Osim dobrih poslovnih kontakata sa već postojećim kupcima iz Makedonije, vrijedi spomenuti i zadovoljstvo ostvarenim kontaktima i naznakama buduće suradnje sa drugim potencijalnim kupcima sa područja Makedonije, ali i susjednih zemalja kao što su Bugarska, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo te Grčka.