U subotu 22.05.2021. godine je u Zagrebu potpisan kupoprodajni ugovor o kupnji 100% udjela u našoj tvrtki Elka s kompanijom Iskra, elektro i sistemske rešitve d.o.o. iz Ljubljane. Transakcija će se provesti po ispunjenju uvjeta koji uključuju i odobrenja nadležnih regulatornih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja u Hrvatskoj i Sloveniji.

Ugovor o preuzimanju potpisali su glavni direktor i vlasnik Iskre g. Dušan Šešok i vlasnik Grupe Elka – Cotra g. Miljenko Hacek:

„Ulazak Elke u grupu Iskra odlična je vijest za slovensko i hrvatsko gospodarstvo budući da se sinergijski povezuju prepoznatljivi brendovi i dvije kompanije s dugogodišnjom tradicijom koje su, svaka u svom segmentu, simbol pouzdanosti i kvalitete”, ističe Šešok.
„Elka je privukla veliki broj zainteresiranih ulagača i potencijalnih strateških partnera među kojima je bila i Iskra za koju sam procijenio da je upravo ta snažna i agilna slovenska grupa partner koji će Elki omogućiti rast, razvoj stabilnost i napredak kroz ulaganja, učinkovitost resursa i know-how, dakle transfer znanja bez kojeg nije moguće držati korak s globalnim razvojem novih tehnologija i proizvodnih procesa”, naglasio je Hacek.

Ovako značajna transakcija potvrda je i priznanje cijelom našem timu i kolektivu na iznimnim rezultatima koje smo zajednički postigli u posljednje 2 godine i koji su prepoznati na međunarodnoj razini, a osobito od strane kompanije Iskra koja je izrazila najveću spremnost za strateškim partnerstvom i povezivanjem s Elkom.

Uvjereni smo da će akvizicijom naše tvrtke od strane tako renomirane, ambiciozne i uspješne poslovne grupacije kao što je Iskra započeti novi ciklus razvoja, napretka i prosperiteta Elke na dobrobit svih naših poslovnih partnera i nas kao zaposlenika.