Sajam gradnja i obnova održan je od 22. – 26. 05. 2007. godine na 13 000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora centra Skenderija. Sudjelovalo je oko 350 izlagača i suizlagača iz 20 zemalja, predstavljajući svoje proizvode i najnovija dostignuća iz područja građevinarstva i prateće građevinske industrije. Sajam je u prisutnosti gostiju, izlagača, poslovnih partnera, te predstavnika federalne i kantonalne vlasti otvorio premijer Federacije BiH Nedžad Branković.

U sklopu sajma bilo je organizirano šest specijaliziranih priredbi popraćenih stručnim savjetovanjima sa aktualnim temama iz pojedinih područja.

Elka kabeli su i ove godine sa tvrtkom Unatel, našim najvećim poslovnim partnerom iz BiH zajednički nastupili na sajmu. Budući da je udio telefonskih kabela u cjelokupnom prihodu od prodaje istih na tržištu BiH u 2006. godini bio 41,5 %, jasno je da nam je nastup u Sarajevu bio od velike važnosti.

U prilog tome govori i činjenica da je Elka uspješno prošla na natječaju za telekomunikacijske kabele u BiH: Tender Sarajevo – Investicije. Time smo potvrdili status naše tvrtke kao dominantnog proizvođača i isporučitelja telefonskih kabela na tom području.

Osim dobrih poslovnih kontakata u području telefonskih kabela vrijedi spomenuti i zadovoljstvo ostvarenim poslovnim kontaktima i naznakama buduće suradnje na drugim područjima našeg asortimana koji bi trebali dovesti do buduće suradnje i poslovnih rezultata.