Hrvatska kao atraktivna turistička destinacija – Mediteran kakav je nekad bio – želi pokazati i svoj gospodarski potencijal. Na izložbi Electra Mining, koja se održava u rujnu, stoga će predstaviti svoje kompanije svjetskoga ranga iz područja elektroprivrede, rudarstva i sektora nafte i plina.

“To su kompanije koje se nastoje angažirati na podsaharskom tržištu”, kaže Antun Mahnić, gospodarski savjetnik pri hrvatskom veleposlanstvu u Pretoriji.

Predstavit će se: Končar Elektroindustrija, proizvođač VN, SN i NN razvodnih postrojenja i transformatora, generatora, motora i elektro-vučne opreme; Dalekovod, proizvođač nadzemnih vodova, ovjesnih i učvrsnih komponenti te konstruktor dalekovoda; Solar Cells, proizvođač solarnih ploča; Elka kabeli d.o.o., proizvođač energetskih i telekomunikacijskih kabela, rudarskih kabela, kabela s optičkim vlaknima, brodskih i offshore kabela; Dok-ing d.o.o., proizvođač strojeva za humanitarno razminiranje i specijalnih strojeva za podzemno miniranje; Ina, kompanija koja se bavi istraživanjem, rafiniranjem, proizvodnjom i održavanjem u sektoru nafte i plina.

“Bit će nam drago primiti sve zainteresirane za promicanje gospodarske aktivnosti između podsaharske regije i Hrvatske u dvorani 8, štand A20”, kaže Mahnić.

(Engineering News, Mining Weekly, 20.-26. kolovoza 2004.)