Odlukom Nadzornog odbora Gordan Miler imenovan je predsjednikom Uprave svih tvrtki u Grupi COTRA-ELKA.

 

Riječ je o vertikalno integriranoj grupaciji gdje matična kompanija  COTRA d.o.o. Varaždin, tvrtka specijalizirana za promet elektroenergetske opreme, elektro instalacijskog materijala i inženjering u svom portfoliu ima tvrtku ELKA d.o.o. – vodeću kompaniju za proizvodnju kabela na tržištu Hrvatske i regije te jednu od značajnijih na tržištu EU, tvrtku Koledovčina nekretnine  d.o.o. – društvo specijalizirano za upravljanje nekretninama s proizvodnim lokacijama u Zagrebu i Zadru te projektnu tvrtku Elka trgovina d.o.o.

 

Podsjetimo, na ovu funkciju Gordan Miler dolazi s mjesta predsjednika Uprave IMEX BANKE d.d. Split, a  tijekom svog bogatog poslovnog iskustva proveo je više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru, ali i privatnom sektoru hrvatskog gospodarstva.

 

Karijeru je započeo u Trgovačkoj banci d.d. Zagreb gdje je bio financijski zastupnik i rukovoditelj profitnog centra u Sektoru poslovanja s poduzećima. Nastavio ju je u Privrednoj banci d.d. Zagreb, gdje je tijekom deset godina radio na izvršnim pozicijama unutar PBZ grupe, većinom u Grupi poslova s poduzećima, poslovima riznice i investicijskog bankarstva, a tri godine bio je i član Uprave Međimurske banke d.d. te kasnije i član njenog Nadzornog odbora. Od 2003. godine bio je viši izvršni direktor Sektora za velika poduzeća i poslove s inozemnim kompanijama te od 2004. do 2008. godine predsjednik Nadzornog odbora PBZ leasing d.o.o. Zagreb.

 

Vrijedna iskustva u području bankarstva stjecao je i u Societe Generale Splitskoj banci d.d,  gdje je radio na poziciji člana Uprave zaduženog za Grupu poslova komercijalnog bankarstva i tržišta te prethodno, glavnog izvršnog direktora Sektora za komercijalno bankarstvo i tržišta gdje je bio odgovoran za korporativno bankarstvo poslove riznice, skrbništva i faktoringa.

 

Pored bogatog radnog iskustva u bankarstvu, Gordan Miler dragocjene je upravljačke vještine stekao i u privatnom sektoru na poziciji predsjednika Uprave tvrtke Grafički zavod Hrvatske d.o.o. koja djeluje u sastavu grupe Školska knjiga d.d., a u kojoj je radio gotovo osam godina.

 

Sudjelovao je na brojnim programima stručnog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, završio poslovnu školu strateškog managementa Privredne banke d.d. Zagreb u suradnji s MCE Bruxelles, General Management Program Zagrebačke škole ekonomije i managementa te management program na London Business School.