Zagreb, 07. travnja 2008. – U sklopu offset programa u Hrvatskoj gospodarskoj komori održana je prezentacija norveške brodograditeljske tvrtke Aker Yardsa čiji su predstavnici zbog velike potražnje za dobavljačima posjetili našu zemlju.

Aker Yards trenutno drži tri posto ukupne vrijednosti svjetskog tržišta brodogradnje, ima 18 brodogradilišta u osam zemalja od Brazila do Vijetnama, 21 000 zaposlenih te godišnji promet od 3,5 milijarde eura. Nakon održane prezentacije predstavnici Akera održali su razgovore s domaćim proizvođačima brodske opreme, među kojima je bio i predstavnik ELKE.

„Sastanak ocjenjujem pozitivnim i obećavajućim obzirom da je Elka poznati proizvođač brodskih kabela po najzahtjevnijim svjetskim standardima, s dugogodišnjom tradicijom od preko 50 godina i respektabilnim referencama. Naime, kao dugogodišnji isključivi isporučitelj brodskih kabela hrvatskim brodogradilištima, Elka je značajan dio svoje proizvodnje plasirala i poznatim brodogradilištima u Švedskoj, Italiji i SAD-u. Posjedujemo certifikate o kvaliteti brodskih kabela od gotovo svih svjetskih klasifikacijskih društava te kao takvi možemo konkurirati na zahtjevnom europskom tržištu“, istaknuo je gospodin Joso Lucić pomoćnik Komercijalnog direktora Elke koji je prisustvovao spomenutim pregovorima.

Kako su povećanje udjela na domaćem tržištu kabela, rast prodaje na inozemnim tržištima, te aktivnosti na Projektu Nova Elka odrednice poslovanja kompanije u 2008. godini, ovakvi i slični pregovori uvelike će pridonijeti ostvarivanju budućih razvojnih planova kompanije.