ELKA kabeli d.o.o., vodeći proizvođač kabela u ovom dijelu Europe, dodijelila je stipendije četvorici studenata treće i četvrte godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva.
Studenti koji su pokazali iznimne rezultate u dosadašnjem školovanju izabrani su na prijedlog profesora Fakulteta elektrotehnike i računarstva.
Dobitnici stipendija su: Vedran Albahari, Jurica Brekalo – Štrbić, Antonio Elez i Mario Tomljanović. „Iznimno sam ponosan što imamo priliku podržati ove mlade ljude koji svojim talentima i upornim radom ostvaruju zapažene rezultate“, izjavio je Darko Belić, predsjednik Uprave.
Stipendisti će do završetka studija primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 1200 do 1600 kuna. Također, obavljat će stručnu praksu u ELKI te će im biti osigurana sva potrebna stručna pomoć oko izrade seminarskih i diplomskih radova na temu proizvodnje kabela. Nakon diplome, bit će im ponuđeno stalno zaposlenje unutar kompanije u Sektoru proizvodnje te u Sektoru razvoja i kontrole.
Ovogodišnji program stipendiranja nastavak je kontinuiranog ulaganja ELKE u izobrazbu mladih i perspektivnih kadrova, budućih hrvatskih stručnjaka.