80 računala za 80 godina

23. listopada, najstarija hrvatska tvornica kabela, obilježila je 80 godina uspješnog poslovanja. Umjesto uobičajenih proslava, Elka je na sam dan obljetnice darovala informatičku opremu u vrijednosti od 350.000 kuna osnovnim školama diljem Hrvatske. Donacijom od 80 računala za 80 godina, Elka je pokazala da u svojoj poslovnoj misiji promiče znanje i njegove vrijednosti.

“Povodom ove za nas značajne obljetnice, iznimno sam ponosan što kao društveno odgovorna i socijalno osjetljiva tvrtka dajemo svoj mali doprinos izgradnji Hrvatske kao društva znanja. Umjesto velike proslave, za 80 godina uspješnog poslovanja odlučili smo pokloniti 80 stolnih i prijenosnih računala marke Končar za 24 osnovne škole. Na ovaj način želimo zajednici vratiti barem mali dio povjerenja pruženog kroz proteklih 80 godina”, izjavio je predsjednik Uprave Elke, gospodin Darko Belić.

Na maloj svečanosti, darovnice i računala uručena su predstavnicima slijedećih osnovnih škola:
OŠ Gruda iz Gruda, OŠ Perušić, OŠ Mitnica iz Vukovara, OŠ Kistanje, OŠ Donja Dubrava, I. OŠ Varaždin, OŠ Vinica, OŠ Visoko, OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora, OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra, OŠ Julija Benešića iz Iloka, OŠ Nikola Tesla iz Rijeke, OŠ Vladimir Nazor iz Slavonskog Broda, OŠ Skalice iz Splita, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Velike, OŠ Jagode Truhelke iz Osijeka, OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, OŠ Davorina Trstenjaka iz Zagreba, OŠ Stjepan Radić iz Božjakovine, II. OŠ Knin, OŠ Mokošica iz Dubrovnika, OŠ Ivan Lovrić iz Sinja, OŠ Grohote s otoka Šolte i OŠ Šime Budinića iz Zadra.