Na osmom savjetovanju Hrvatskog ogranka Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave (CIGRÉ), u Cavtatu od 4. do 8. studenoga sudjelovalo je gotovo 1200 predstavnika hrvatskih i europskih tvrtki.

Međunarodno vijeće za velike elektroenergetske sustave je stručna udruga sa sjedištem u Parizu i članstvom na svih pet kontinenata, a njezino djelovanje obuhvaća problematiku elektroenergetskih sustava i njihovih komponenata, odnosno bavi se razvojem, izgradnjom, pogonom i održavanjem elektroenergetskih postrojenja i njihovih elemenata.
Na ovogodišnjem savjetovanju, sudionici su imali priliku poslušati 274 stručna referata o razvoju najnovijih tehnologija i tehničkih rješenja te njihovoj primjeni u svim segmentima elektroenergetskog sektora.
Domaćin i ove godine bila je Hrvatska elektroprivreda, Zlatni sponzor Končar elektoindustrija, dok je Elka bila sponzor grupe B1 (Izolirani kabeli).
Predstavljajući novitete u našem proizvodnom asortimanu, četvrtog dana Savjetovanja, prezentaciju pod nazivom ˝Prilagodba kabela specifičnim električnim i mehaničkim zahtjevima˝ pred stručnim auditorijem održali su direktor Sektora komercijale gđa. Lukrecija Matić i direktor Sektora za razvoj i kontrolu g. Krešimir Škeljo. Uz srednjenaponski kabel konstruiran prema standardu britanskih željeznica, elkaleks sa komunikacijskom paricom te kabel za vjetrobrane, predstavili su i višenamjenski srednjenaponski kabel koji služi za prijenos električne energije i obuhvaća sva tri načina instalacije – nad zemljom, u zemlji i pod vodom.

Domaćini na Elkinom štandu, Tanja Stjepanović, Ivana Banožić te Miroslav Pavelić, imali su pune ruke posla prezentirajući sudionicima naše niskonaponske i srednjenaponske energetske kabele te užad za nadzemne vodove.

U vrijeme održavanja Savjetovanja, unatoč gustom rasporedu, predsjednik Uprave g. Darko Belić i gđa. Lukrecija Matić  uhvatili su malo vremena te posjetili osnovne škole „Gruda“ i „Mokošica“ iz Dubrovačko-neretvanske županije te im povodom obilježavanja 80 godina Elke donirali vrijednu informatičku opremu.