U organizaciji Saveza za energetiku Zagreba, Energo Media Servisa i portala croenergo.eu, suorganizaciji Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i pod generalnim pokroviteljstvom Grada Zagreba – Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, jučer navečer su u prisustvu ministra zaštite okoliša i prirode, g. Mihaela Zmajlovića i pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, g.  Marijana Marasa, u hotelu DoubleTree by Hilton u ukupno 10 kategorija dodijeljene, drugu godinu za redom, nagrade ‘GREENOVATION 2013’ čime su istaknuti lideri hrvatskog zelenog gospodarstva.

GREENOVATION je prva hrvatska nagrada za razvoj zelenog gospodarstva, a dodjeljuju je Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis d.o.o. nakon provedenog javnog natječaja. Ove godine dodijeljena je drugi put zaredom, u 10 kategorija, uz posebnu nagradu vezanu uz ovogodišnju temu natječaja ‘zelena gradnja’. Cilj nagrade je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj zelenih i konkurentnih proizvoda, usluga i tehnologija, a sustavom nagrađivanja izdvojeni su vodeći hrvatski programi, poduzetnički projekti i novinari iz sfere zelenog gospodarstva.

U kategoriji ‘Najbolji menadžer hrvatskog zelenog gospodarstva’ nagradu je dobio David Burcar iz tvrtke ELKA d.o.o. za projekt ‘Primjena mjera energetske učinkovitosti na rasvjetnom sustavu pogona ELKA’.  Dobitnici nagrada osvajaju i pravo na petogodišnje korištenje i isticanje oznake GREEN MARK, a koju u Republici Hrvatskoj koristi 60 institucija i pravnih subjekata.

Greenovation2013