Povećanje prihoda od prodaje na domaćem i inozemnom tržištu te pripremni proces za preseljenje na novu lokaciju obilježili su poslovnu 2007. godinu tvrtke ELKA kabeli d.o.o.

Dobra poslovna strategija te široki asortiman proizvoda kojima se nastoji odgovoriti potrebama najzahtjevnijih kupaca zadržali su ELKU na poziciji vodećeg proizvođača kabela u ovom dijelu Europe.

Tvrtka ELKA kabeli d.o.o. u 2007. nastavila je s pozitivnim trendom poslovanja i kontinuiranim rastom te je ostvarila ukupan prihod od 650 milijuna kuna što je 10% više u odnosu na 2006. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 350 milijuna kuna i predstavljaju povećanje od 7%.
Prihodi od prodaje na inozemnom tržištu iznose 300 milijuna kuna što je za 16% više u odnosu na 2006. godinu. ELKA sa ponajboljim hrvatskim tvrtkama sudjeluje u značajnim izvoznim poslovima. Velika Britanija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija i Makedonija samo su neke od zemalja u kojima je Elka pojačala svoju prisutnost i u kojima su Elkini kabeli prepoznati kao kvalitetan proizvod.

Ostvarena dobit prije oporezivanja iznosi 9,3 milijuna kuna što predstavlja porast od 195% u odnosu na godinu ranije. Ostvarena proizvodnja u 2007. godini iznosi 21.000 tona, dok je udio Elke na domaćem tržištu kabela 30%. Proizvodi ELKE ugrađeni su u sve najvažnije infrastrukturne projekte u Hrvatskoj kao što su: obnova i izgradnja elektroenergetske mreže, izgradnja tunela i autocesta, brodogradnja, izgradnja telekomunikacijske mreže itd.

„Iznimno smo zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima koji slijede postavljene poslovne ciljeve. Jedan od bitnih elemenata našeg uspjeha svakako je odnos prema našim klijentima i njihovo povjerenje, što je osnovni ključ uspjeha.» – izjavio je direktor ELKA kabeli d.o.o., mr.sc. Darko Belić.

Povećanje udjela na domaćem tržištu kabela, rast prodaje na inozemnim tržištima, otvaranje novih specijalističkih radnih mjesta te aktivnosti na projektiranju i pripremi podloga za dobivanje potrebnih dozvola za početak izgradnje nove, moderne tvornice u općini Brckovljani glavne su odrednice poslovanja kompanije u 2008. godini.