ELKA kabeli, vodeći hrvatski proizvođač kabela i T-Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, potpisali su ugovor o isporuci optičkih i bakrenih telekomunikacijskih kabela u iznosu od 90 milijuna kuna. Ovim ugovorom nastavljena je dugogodišnja uspješna suradnja dviju kompanija, a ujedno je to i nastavak T-HT-ove poslovne orijentacije prema domaćim dobavljačima.

“Ovom značajnom investicijom, koja čini samo dio naših ukupnih godišnjih ulaganja, a koja iznose između  1,2 i 1,5 milijardi kuna, T-HT je još jednom potvrdio da kontinuirano radi na širenju i modernizaciji hrvatskog telekomunikacijskog tržišta, surađujući pritom s domaćim kompanijama, kada god je to moguće. Fiksna mreža mora preuzeti novu ulogu, a to je širokopojasni pristup ili brzi pristup Internetu, kako bismo svojim korisnicima ponudili najbolju moguću uslugu i inovativna telekomunikacijska rješenja, a cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu novu tehnološku podlogu” kazao je u povodu potpisivanja ugovora s tvrtkom ELKA kabeli Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave T-HT-a.

“ELKA već niz godina svojim proizvodima sudjeluje u kapitalnim infrastrukturnim projektima, a naši su kabeli upotrijebljeni pri izgradnji telekomunikacijske mreže na području čitave Hrvatske. Ugovor s T-HT-om projekt je od velike važnosti za unaprjeđenje hrvatske telekomunikacijske infrastrukture i razvoj gospodarstva. Za potrebe T-HT-a razvili smo xDSL kabele koji su posebno atraktivni krajnjim korisnicima ali i operaterima jer omogućuju širokopojasni pristup internetu i drugim uslugama. Ugovaranjem ovog zahtjevnog projekta Elka je još jednom pokazala da je lider u proizvodnji kabela na domaćem tržištu, a sa očekivanih 45 mil eura izvoza ujedno je i jedan od vodećih hrvatskih izvoznika”, rekao je mr.sc. Darko Belić, direktor ELKA kabela.

Ugovorom s Elkom T-HT dodatno jača svoju poziciju u daljnjem razvoju telekomunikacijske mreže s ciljem brže izgradnje, odnosno modernizacije pristupne mreže  koja će u budućnosti omogućiti korisnicima znatno veće brzine pristupa i dostupnost broadband usluga. Kako je već ranije najavljeno T-HT očekuje da će baza korisnika ADSL-a dosegnuti brojku od 450.000 korisnika do kraja 2008, a očekuje se i daljnji snažan rast baze korisnika MAXtv-a, kojih ima više od 56 000.

slika2 slika1