Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske elektroprivrede i međunarodne udruge CIRED, u Umagu će se od 16. do 19. svibnja održati Drugo Savjetovanje HO CIRED, što je ujedno i osmi simpozij o elektrodistribucijskoj djelatnosti CIGRE.

HO CIRED je neprofitna udruga koja okuplja najširi krug stručnjaka iz područja elektrodistribucijske djelatnosti s ciljem povećanja njihove stručne kompetencije i sposobnosti, umijeća i znanja. Također se HO CIRED bavi i organizacijskim, stručnim i znanstvenim pitanjima iz područja proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije, kao i električne opreme.

Prvo samostalno savjetovanje HO CIRED-a, održano je u Šibeniku 2008. godine, uz popratnu tehničku izložbu. Savjetovanje je pripremljeno i održano po najsuvremenijim kriterijima i ocjenjeno je kao vrlo uspješnim, kako sadržajno tako i organizacijski. Sudjelovalo je preko 400 sudionika i tridesetak izlagača iz područja elektrodistribucijskog sektora.

U utorak 18. svibnja, prema programu Savjetovanja, stručnjaci iz Elke predstavit će novosti iz područja kabelske proizvodnje na temu „Konstrukcijska rješenja visokonaponskih 64/110 kV kabela“.

Osim Elke, na Savjetovanju će sudjelovati i brojne druge tvrtke sa područja elektroenergetike poput Dalekovoda, Končara, Tyco-Encrona, Schneider Electricsa, ABB-a i drugih.