Ana Horvat, tajnica predsjednika Uprave ELKA kabeli d.o.o., ovogodišnja je dobitnica priznanja za najbolju tajnicu u velikim tvrtkama.

Dvanaestu godinu zaredom «NAVO d.o.o. savjetovanje i usluge» i nacionalna strukovna udruga «Hrvatska poslovna tajnica» odabrali su najbolje hrvatske tajnice za 2007. godinu. Svečanim proglašenjem održanim 10. studenog u zagrebačkom hotelu The Westin, pet najboljih hrvatskih tajnica odabrano je u pet zasebnih kategorija: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska te neprofitna organizacija.

Stečena znanja tijekom školovanja i rada, vještine i sposobnosti, permanentno obrazovanje, organizacijske i komunikacijske sposobnosti, autorstvo ili suautorstvo na publikacijama, osvojena odličja kao i nagrade na natjecanjima samo su neki od kriterija prema kojim se odabiru tajnice godine. Nagrađene tajnice u ostalim kategorijama dolaze iz tvrtki: Đuro Đaković, Rhea, Prvi Faktor te tajnica dekanice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Ovogodišnju svečanost otvorila je Mirjana Vene, predsjednica Udruge HPT, nakon čijeg su uvodnog izlaganja uslijedile revija nakita zlatarne Križek, modna revija tvrtke EMKA iz Pregrade te revija poslovnih torbica GALKO. Ovogodišnje „manekenke“ bile su prošlogodišnje i ovogodišnje nagrađene tajnice, koje su i ovaj posao odradile vrlo profesionalno.

Važno je napomenuti kako je ovogodišnja svečanost imala i humanitarni karakter pa su određena financijska sredstva uplaćena u korist Udruge «Bubamara» iz Vinkovaca.

Nagrađena tajnica Ana Horvat posebno je ponosna osvajanjem ovog priznanja te je priznala kako joj je ova nagrada najveće priznanje u 26 godina rada provedenih na tajničkim poslovima.