U Zenici se od 16. do 21. listopada održao 14. generalni BiH sajam ZEPS 2007. Na 25 000 kvadratnih metara izložbenog prostora sa svojim proizvodima i uslugama predstavilo se 650 izlagača iz 36 zemalja. Iz Hrvatske je nastupilo 40 izlagača u organizaciji Hrvatske obrtničke komore koji su predstavili proizvode od plastike, metala, keramike i sl.

Sajam su otvorili Boris Tihi, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i Mahir Hadžiahmetović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH. Svečanom otvorenju pored predstavnika izlagača i izvršne vlasti, prisustvovali su i ambasadori zemalja učesnica, među kojima i ambasadori Indonezije, Egipta, Irana, Srbije i Hrvatske.

Elka kabeli su već tradicionalno na sajmu nastupili zajedno sa svojim partnerom, tvrtkom Rivin iz Tuzle. Iskazani interes poslovnih ljudi iz svih dijelova Europe je bio veliki te je nastup na sajmu ostvario očekivane rezultate. Elka je predstavila svoj proizvodni asortiman, a najveći interes posjetitelji su iskazali za rudarske kabele koje su ocijenili kao vrlo kvalitetne.

Ostvareni poslovni kontakti, interes posjetitelja te kvalitetan proizvodni asortiman Elke predstavljaju bitan korak prema budućoj poslovnoj suradnji na tržištu BiH a i šire.